drdFX | Rooster Booster
1044
post-template-default,single,single-post,postid-1044,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive
 

Rooster Booster

Rooster Booster

Az utóbbi időben több booster dizájnt is kipróbáltam, és sok olyannal találkoztam, ami bemutatásra érdemes, így most megint egy booster-es poszt következik. Alanyunk ma Jack Orman AMZ Mini-Booster-e. Túl sokat nem tudok róla mondani: többé-kevésbé transzparens, ellenben nem kifejezetten clean boost. Már önmagában is egy kicsikét megreccsenti a jelet, így a loop-ban történő szólókiemelés helyett inkábba gain növelésében lehet jó szerepe. Jack bácsi nem hazudik, mikor azt írja, hogy a csöveket megközelítő hangzása van: valóban megkapjuk tőle azt a melegséget és dinamikát, amit egy jó csöves fokozat is adhat. Ha épp booster-re fáj a fogad, mindenképp érdemes azt az egy-két órát rászánni, ami alatt kényelmesen megépíthető.

 

A kapcsolás alapvetően a MU-Amp nevű, eredetileg csöves dizájnt követi. Ennek leírását R.G. Keen nálam sokkal jobban meg tudja tenni. Röviden mondhatjuk, hogy tulajdonképpen egy push-pull erősítőt valósítunk meg, hasonlóan mondjuk egy csöves erősítő végfokához. Legalábbis ha push-pull az az erősítő :) Kiválóan működik így is az effekt, de a kimenetére egy buffert kötve még tovább javíthatunk a gain mennyiségén. Ezt egyébként Jack Orman is megtette, az előre beültett Mini Booster nyákjai már tartalmazzák ezt a kimenő buffert is. A második ábrán a bufferes megoldást találjátok, és az építéshez szükséges dokumentációban szerepel mindkét verzió. Az építéshez szükséges dokumentációt megtaláljátok a Projektek menüpont alatt.

 

 

 

Tags:
No Comments

Post a Comment