drdFX | Aang
1102
post-template-default,single,single-post,postid-1102,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive
 

Aang

Aang

Mára egy klasszikus fuzz jut: a Solasound Tonebender MKII. A Fuzz Face mellett ez a másik ikonikus fuzz pedál. Én annyira nem kedvelem, nekem túl harsány, dobhártyaszaggató a hangja, de sokan esküsznek rá. Egy fuzz-gyűjteményből sem hiányozhat, érdemes megépíteni.

A jól ismert Fuzz Face kapcsolás, egy további bemeneti gain fokozattal. PNP Ge tranzisztorokkal készült, így kiegészítettem egy ICL7660S-en alapuló kis áramkörrel, ami a szükséges -9V-ot előállítja. Enélkül is megépíthető, de akkor nem lehet +9V-ot használó effektekkel közös tápra kötni. Elemmel vagy saját dedikált táppal természetesen úgy is működik. Az utolsó fokozat munkapontja trimmerrel állítható, én fülre szoktam ezt beállítani. Akárcsak a Fuzz Face-nél, itt is a tranzisztorokon múlik minden. Ha nem elérhető nagy választék otthon, akkor érdemes lehet pedálalkatrészeket árusító cégeknél kész tranzisztor-szettet vásárolni. A dokumentáció letölthető a Projektek menüpont alatt.

Tags:
No Comments

Post a Comment