drdFX | Paleo Fuzz
864
post-template-default,single,single-post,postid-864,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive
 

Paleo Fuzz

Paleo Fuzz

A torzítók népes családján belül tapasztalatom alapján jó fuzz-t a legnehezebb készíteni. Természetesen milliószám léteznek különböző fuzz dizájnok, de elég kevéssel találkoztam, ami valóban jó hangú is volt. Gyakran túl harsányak, kevés méllyel és középpel rendelkeznek. Emellett erősen kompresszálnak, így hajlamos a hangjuk eltűnni a mixben. Előbbin a jó dizájn kiválasztása segít, utóbbi érdekében pedig meg kell tanulni a gain/fuzz/drive potit nem maximumig kitekerni. Basszusgitárok esetében a dolog még nehezebb, sokszor eltűnik a torzított basszushang teste. Természetesen vannak jó dizájnok, ezek egyike a Zvex Wooly Mammoth. Gitárra is jól használható, de kifejezetten basszusgitáron brillírozik ez a kis áramkör. Valójában a Fuzz Face egy rokonáról van szó, némi extrákkal megspékelve.

 

A kapcsolásból is látszik a Fuzz Face jelleg. A két plusz poti sokoldalúbbá teszi az állítási lehetőségeket. Sokféle tranzisztort ki lehet próbálni, nekem a 2N3904 tökéletesen bevált.

A dokumentáció szokás szerint a Projektek alatt elérhető.

Tags:
No Comments

Post a Comment