drdFX | Lunch Box
690
post-template-default,single,single-post,postid-690,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive
 

Lunch Box

Lunch Box

Az MI Audio Crunch Box egy viszonylag nagy gain-ű, marshall-os hangzású torzító effekt. Ezzel nagyjából minden érdemlegeset el is mondtunk róla. Nem egy hatalmas durranás, de teszi a dolgát tisztességesen, a Tone és Presence potméterekenek köszönhetően pedig elég sokoldalúan be lehet állítani. Aki “Marshall-in-a-box” jellegű pedált keres, annak feltétlen érdemes kipróbálnia.

A kapcsolás viszonylag egyszerű: a kettős műveleti erősítő első fokozatában egy az R5 és C5 szűrő és a Gain potméter által meghatározott szelektív erősítés történik: 723 Hz alatti frekvenciák fokozatosan kevésbé kerülnek erősítésre (rémlik valakinek ez az érték a Tube Screamer-ből…?), majd a második fokozatban már csak a nagyon magas frekvenciákat szűrjük a C8 kondenzátorral a zajcsökkentés kedvéért. Az így jól megcombosított jel megy a vágódiódákra (jelenesetben két 5mm-es piros LED), majd a hangszín állító potik után a végső hangerő potira. Teljesen alap kapcsolás, ám a jól megválasztott szűréseknek és erősítési faktoroknak köszönhetően egy igen jó hangú effektet kapunk.

Az effekt megépítéséhez szükséges dokumentáció megtalálható a Projektek menüpont alatt.

Tags:
No Comments

Post a Comment