drdFX | Le Metal
432
post-template-default,single,single-post,postid-432,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive
 

Le Metal

Le Metal

metal_01Ismét egy pedál Brian Wampler-től, a nagy pedálguruk egyikétől. A Le Metal a Triple Wreck boost opció nélküli változata. Nem vagyok metál rajongó, de ez a pedál egy nagyon átgondolt és nagyon sokoldalú cucc. A háromsávos EQ hihetetlen tartományokban működik, a Voice kapcsolóval tovább árnyalható a kép egy vintage vagy egy modern hangzás irányába. A Gain recsegős blues-tól death metal-ig kábé bármilyen torzításra beállítható. Alapvetően metál hangzásokhoz lett kitalálva a pedál, de ha csak ezt az egy pedált használhatnám, a komolyabb fuzz hangzások kivételével akkor is nagyjából mindent meg tudnék oldani vele nem is túl nagy kompromisszumokkal. Íme egy kis ízelítő az általam épített klónnal:

 

 

LeMetal_schematicA kapcsolásból látszik, hogy itt aztán mindent bevetettek, amit a torzítóknál be lehet: van hard clipping, soft clipping, Baxandall típusú tone stack, plusz középtartomány állítási lehetőség. A gyári modellben van egy plusz boost opció. Mivel én szerettem volna a lehető legkisebbre megcsinálni (végül 125B méretben sikerült), így annak már nem maradt hely. Az eredetit tovább árnyalja az a lehetőség is.

A klón megépítéséhez szükséges dokumentáció megtalálható a Projektek között.

Tags:
No Comments

Post a Comment